HTML

Petz "szentimentális" Blogja

Elsősorban Dániáról szeretnék írni a blogban, és az itteni élményeimről, de ahogy magamat ismerem, kerül majd bele egy csomó minden más is, ami a személyiségem része.

Friss topikok

  • CB: @Rynard: hahahaha és muhahahha, holnap jó lesz! (2009.07.21. 12:53) Game Over
  • A közgazdász: Hahaha! Tényleg Brünhildának hívták a csajt?? Biztos díjbirkózóként kereste kenyerét, de nem skatu... (2009.06.01. 12:04) Cocktail
  • Rynard: "túl komolyan veszik néhányan abból balhé van a végén... " Pont ez az, hogy nem veszik túl komolya... (2009.05.20. 13:28) I'm Alive (more than ever)
  • A közgazdász: Petzi szerintem lassan jelentkezhetsz egy májtranszplantációra.. egyébként nem kezdesz sárgulni ki... (2009.04.20. 13:46) B&B Eurotrip part 2
  • Rynard: Haha.. hát igen, a barátaira mindig számíthat az ember, nem igaz? ;) (2009.04.11. 16:31) Silence

Pub-Crawl

Rynard 2009.02.09. 16:16

Szombaton (feb 7-én) megint a felső szint volt a legaktívabb. Kocsmatúrát rendeztek, szigorú szabályokkal. Elindultunk a kollégiumból, a cél a belváros volt, és minden útbaeső kocsmában egy sör volt a minimum. Nem tudom, milyen az igazi angol Pub-kultúra, de hogy a dánok sem panaszkodhatnak, az biztos. A kiskocsmákban fiataltól öregig mindenki iszogat, és beszélgetnek, ha pedig beszédül egy hangos, fiatalal társaság (mi, több mint 10-en voltunk, és egyre hangosabbak) akkor inkább odajönnek hozzánk, és kíváncsiak, mi járatban vagyunk. Az ilyen hangulatos kocsmákban kis dobozkék vannak a falon, számokkal vagy nevekkel ellátva, amolyan perselyek. Ide a törzsvendégek dobálhatnák be az aprójukat, és év végén kinyitják nekik, és a felgyülemlett pénzt elisszák. Na, képzelhetitek mi történik akkor... A másik helyen meg lottózni lehet különféle díjakért. A lottóból befolyt összeg, és a tagsági díj (igen, tag is lehet az ember, ha akar) komoly summa, amiből évente egyszer-kétszer a tagok elmennek kirándulni, vagy valami programot szerveznek nekik. Ez mind szuper ötlet, miért nincs ilyen otthon?

Szóval.. ha jól emlékszem 9 helyre jutottunk el. A következők történtek:

egyik helyen...

.... a csapos az egész csapatnak ingyen felest hozott, és ő maga is ivott velünk

....egy részeg fickó elkérte az egyik srác csokornyakkendőjét, és tökéletesen megkötötte azt, majd visszaagta a srácnak, valamit monddott dánul, utána örök cimborák lettek.

.... egy nő odajött hozzánk, hogy mit ünneplünk, mert úgy tűnünk, mintha legénybúcsú lenne ( hát igen, 1 lány volt össz-vissz és 10+ fiú) Be is adtuk neki, hogy tényleg megnősül az egyik srác, hát több se kellett a nőnek, rögtön rászállt a srácra és ölelgette meg táncolni akart vele, meg jótanácsokkal látta el (a nő kb 50 éves volt, és részeg) Mi pedig jót nevettünk.

.... találkozunk Gunnarral, aki vagy 80 éves, és zöld papírból békákal origamizott nekünk. Mi pedig mint a gyerekek, elkeztünk játszani velük. Hát igen.. az alkohol, mire nem képes.

Végül eljutottunk a Heidi's be, ami egy bazi nagy kocsma, igen dára, de a hangulat óriási. Az alkalmazottak, mind ilyen német tehenészlánynak vanna öltözve, folyik a sör mindenfelé, lehet az asztalon téncolni, és kicsit középkori taverna jellege van a helynek. (Minden fából van, hosszú asztalok, félhomály) Jókis hely, bár a hangos pop-zene, annyira nem illik oda, dehát épp ezért ilyen népszerű a hely.

5kor estem haza, előtte ettem egy Shawarmát, ami az itteni Gyros, de annyira nem finom, viszon legalább az ember nem lesz másnapos.

Ja igen: az este jelmondata, azt hiszem érdemes megjegyezni: I öllets rige er vi alle lige, avagy: In the kingdom of beer, we're all equal. Milyen igaz...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petz.blog.hu/api/trackback/id/tr1932609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CB 2009.03.14. 02:46:07

Hát tudod, egy porcikám se vágyik Dániába, de úgy látom elég jó a bandád odafenn a zord északon:) A csokornyakkendős sztori óriási!
süti beállítások módosítása