HTML

Petz "szentimentális" Blogja

Elsősorban Dániáról szeretnék írni a blogban, és az itteni élményeimről, de ahogy magamat ismerem, kerül majd bele egy csomó minden más is, ami a személyiségem része.

Friss topikok

  • CB: @Rynard: hahahaha és muhahahha, holnap jó lesz! (2009.07.21. 12:53) Game Over
  • A közgazdász: Hahaha! Tényleg Brünhildának hívták a csajt?? Biztos díjbirkózóként kereste kenyerét, de nem skatu... (2009.06.01. 12:04) Cocktail
  • Rynard: "túl komolyan veszik néhányan abból balhé van a végén... " Pont ez az, hogy nem veszik túl komolya... (2009.05.20. 13:28) I'm Alive (more than ever)
  • A közgazdász: Petzi szerintem lassan jelentkezhetsz egy májtranszplantációra.. egyébként nem kezdesz sárgulni ki... (2009.04.20. 13:46) B&B Eurotrip part 2
  • Rynard: Haha.. hát igen, a barátaira mindig számíthat az ember, nem igaz? ;) (2009.04.11. 16:31) Silence

Kolilife, MexiCAN, Monopoly

Rynard 2009.02.09. 15:26

note: jan: 30-31.

Péntekre közös szintvacsi volt tervezve itt a koliban, utána pedig Mexikói party. Mindezekhez előbb egy pár szót a koliról:

Az itteni rendszer eléggé már, mint az otthoni. Itt tényleg az a cél, hogy a diák otthon érezze magát mind a suliban, mind a kollégiumban. Ígyhát van itt egy óriási közös konyha minden szinten plusz egy community room (közös helység) Ezek a következőképpen néznek ki:

konyha: fullosan felszerelt, 2-3 emberre jut egy nagy hűtő, tányérok, evőeszközök, fűszerek, olaj... minden közös. Cserébe havonta 40 DKK-t be kell fizetni a pénztárosnak, aki megveszi a mosogatószert, a közös cuccokat, hagymát meg ilyeneket. Mindenki elmosogat maga után, rögtön, mikor befejezte a kajálást. Minden héten 1 ember végignyalja az egész konyhát és közös helységet, ami minimum 3 óra, de után csillog-villog minden. Ebben nekem is részt kell majd vennem, ha rám kerül a sor.

community room: étkező és nappali egyben. Nagy asztal, kanapék, tévé, X-box, dvd-lejátszó, rengeteg társas és eredeti Dvdk, gyertyák mindenütt, és itt szinte mindig van valaki, ha dumálni akarsz. Az egész szintnek van egy felelőse, és a tagok rendszeresen összegyűlnek, megbeszélik az aktuális témákat. A konyhapénzből, az általuk szervezett buli bevételeiből, pályázatokból befolyt összegekből maguk gazdálkodnak, ebből veszik a játékokat és filmeket, nomeg csinosítgatják a lenti bárt.

bár: hát igen, ilyen is van odalenn, olyan, mint az Africafé a Kinizsiben, de ez csak havonta 2-szer a bulikra nyit ki, de amúgy bármikor lehet használni a helységet. Van itt ingyenes csocsó asztal, kandalló (ami eléggé füstöl, szóval tavaszig nem használjuk), kanapék, és elvileg egy Flatron TV is, amit most épp elloptak, de hamarosan pótolja a kollégium.

Szóval: péntekre az egyik csaj főzött nekünk vacsit. Itt ez úgy megy, hogy feliratkozol, valaki főz, utána a végén szétdobjátok a költségeket. Good Idea! Sajna az egyik vegetáriánus csaj főzőtt, a menü pedig Spenótos-lazacos lasagne volt, salátával, de gondoltam itt az ideje megszüntetni a zöldségrasszizmusomat, szóval megettem az adagom. (azért olyan finom nem volt...) De legalább lassanként elkeztünk haverkodni a dánokkal, és nem éhgyomorra indult be a Mexican party.

Mexican Party: Na ez nem volt semmi. Lenn a bárban a felettünk lévő szint tagjai feldíszítették a helyet, beöltöztek mexikóiaknak, mindenkin ott volt a sombrero, és persze folyt a tequila, corona, a koktélok és a különféle sörök. Mi meghívtuk az összes cserediákot a Facebookon, nagyon sokan el is jöttek, jó buli volt. Én inkább Cowboynak öltöztem, Cory pedig Mexikói volt, csináltunk is pár jó képet. 4 körül kerültem ágyba, a bár baráti árainak köszönhetően kissé illumináltan.

Reggel (fél 1-kor) újra zenére ébredtem, mivel a többiek nekiláttak takarítani. Óriási dzsuva volt, ők pedig még totál részegek voltak, meg közben is ittak, de a végére minden csillogott-villogott. (Le a kalappal, izé... sombreroval előttük) Szombat vicces volt, mindenki totál másnaposan feküldt a tv előtt a nappaliban, így estére mi is csak laza tárasozást választottunk. Monopolyztunk 2fős csapatokban, és a mi csapatunk nyert (egy dán srác és én) No igen... csak rámragadt valami a Corvinuson az évek során.

És: Jan 31. Happy Birthday Csabi!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petz.blog.hu/api/trackback/id/tr34932498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása