HTML

Petz "szentimentális" Blogja

Elsősorban Dániáról szeretnék írni a blogban, és az itteni élményeimről, de ahogy magamat ismerem, kerül majd bele egy csomó minden más is, ami a személyiségem része.

Friss topikok

  • CB: @Rynard: hahahaha és muhahahha, holnap jó lesz! (2009.07.21. 12:53) Game Over
  • A közgazdász: Hahaha! Tényleg Brünhildának hívták a csajt?? Biztos díjbirkózóként kereste kenyerét, de nem skatu... (2009.06.01. 12:04) Cocktail
  • Rynard: "túl komolyan veszik néhányan abból balhé van a végén... " Pont ez az, hogy nem veszik túl komolya... (2009.05.20. 13:28) I'm Alive (more than ever)
  • A közgazdász: Petzi szerintem lassan jelentkezhetsz egy májtranszplantációra.. egyébként nem kezdesz sárgulni ki... (2009.04.20. 13:46) B&B Eurotrip part 2
  • Rynard: Haha.. hát igen, a barátaira mindig számíthat az ember, nem igaz? ;) (2009.04.11. 16:31) Silence

Festelavn!

Rynard 2009.02.28. 15:35

Van egy ünnepünk, amit úgy érzem kissé elhanyagolunk, pedig nem kellene, hisz ha a Halloween egyre népszerűbb, akkor miért nem öltözünk be farsangkor is, elvégre az a sajátunk. Nem így a dánok... Ők festelavn-nak nevezik a bulit, és itt igen nagy hagyománya van a dolognak. (régen egy fekete macskát tettek egy hordóba, és addig püfölték kívülről a hordót, amíg a macsek meg nem döglött, ezzel jelképezve a gonosz elűzését... Hát igen, a dánok nem a finomkodásról híresek) Igaz hivatalosan hétfőn volt az ünnep, de az elmúlt 1 hétben mindennap szerveztek valahol bulit. Tegnapra esett az itteni kolibuli, amit a szomszéd épület egyik szintje szervezett, mi pedig meghívtuk az összes cserediákot, szóval nagy buli ígérkezett.

Péntek délután Coryval nyakunkba vettük a várost jelmezt keresve. Mivel nem nagyon volt ötletünk, elmentünk a közeli jelmezboltba, ami persze istentelen drága, de legalább némi ötletet merítettünk. Cory Robin Hood akart lenni, én pedig Kalóz vagy Kapitány, így elindultunk a közeli használtruha-boltba valami olcsó ruhát keresni. Van itt egy bolt, ami tényleg olyan, mint a 80-as évek egyik kis boltja Magyarországon, furcsa ruhaszaggal, régi könyvekkel, öreg néni eladóval. Mint kéőbb kiderült ez a bolt amolyan bolhapiac (remélem csak képletesen...) ahová a dánok az elnyűtt dolgaikat viszik, a néni eladja és a pénz jótékonyságra megy. Ez némileg kompenzálta a tényt, hogy az árak még így is magasak voltak, mert így legelább a lelkünket megnyugtattuk. Cory egy zöld gyerekpólót és egy női kosztümnadrágot vett, mert csak ez volt zöldben (így legalább egész este volt min röhögni) én pedig egy fodros inget, mert akkor még kalóz akartam lenni. Ezután visszamentünk a jelmezboltba, és megvettük a fejfedőket (mivel a kalóz mind kicsi volt, kapitánykalapot vettem végül)

Estére beöltöztünk, és a köteező "melegítés" után 11-re lementünk a buliba. Hihetetlen volt a forgatag. Majd' mindenki beöltözött, és tök jó ötletek voltak. Rafaello a Teknőc, Hupikék törpikék, Joker, Piroska, Hawaii lány, Cowboylány, Boci, Agent Smith, északi-tengeri halász (abban a narancssárga gumi overállban), apáca, Caesar, Ovis lány, Tündérek, Királylányok, Superman, Drinking Champion, Kalóz, Matróz, és persze Robin Hood és Captain Jack. Jelmezek, jó hangulat, olcsó italok, jó zene... mi mást mondhatnék. 5kor estem be az ágyamba.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petz.blog.hu/api/trackback/id/tr46971682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A közgazdász 2009.02.28. 18:34:35

bolhapiac...képletesen... minden egyes elpusztult agysejtem nevében kérlek legközelebb figyelmeztess ilyen poén előtt :) A macskás dolog elég durván hangzik.. még a jó öreg pre-állatvédő korszakból is, mondjuk Szolnokon a helyi mulatság macskával a 24 emeleteshez köthető szóval...
süti beállítások módosítása