HTML

Petz "szentimentális" Blogja

Elsősorban Dániáról szeretnék írni a blogban, és az itteni élményeimről, de ahogy magamat ismerem, kerül majd bele egy csomó minden más is, ami a személyiségem része.

Friss topikok

  • CB: @Rynard: hahahaha és muhahahha, holnap jó lesz! (2009.07.21. 12:53) Game Over
  • A közgazdász: Hahaha! Tényleg Brünhildának hívták a csajt?? Biztos díjbirkózóként kereste kenyerét, de nem skatu... (2009.06.01. 12:04) Cocktail
  • Rynard: "túl komolyan veszik néhányan abból balhé van a végén... " Pont ez az, hogy nem veszik túl komolya... (2009.05.20. 13:28) I'm Alive (more than ever)
  • A közgazdász: Petzi szerintem lassan jelentkezhetsz egy májtranszplantációra.. egyébként nem kezdesz sárgulni ki... (2009.04.20. 13:46) B&B Eurotrip part 2
  • Rynard: Haha.. hát igen, a barátaira mindig számíthat az ember, nem igaz? ;) (2009.04.11. 16:31) Silence

Busy Week

Rynard 2009.02.09. 15:58

note: feb 2- feb 7

Ez volt az első igazi hetem, minden órám elkezdődött már. Hétfőn beindult a dán kurzus, és bár a nyelv elég nehéz, de a jó csapat és a tanár mentalitása mindenért kárpótol. (itt a tanárokkal simán lehet vitatkozni, és a diákok általában a keresztnevükön szólítják a tanárokat. Sokkal közvetlenebb a viszony... Azért megnézném, ahogy valaki "lejózsizza" Róth J.-t vagy "lejanizza" Szász J.-t, Mészáros Tamásról nem is beszélve)

Minden nap van órám, sajna hétfőn és pénteken elég korán, amire egyelőre nem akaródzik bemennem, de hátha, ha javul az idő, én is könnyebben kelek fel. Van India-China órám, ahol a tanár egy habókos professzor, akinek saját blogja van, és meglepően sajátos szemlélettel adja elő a témát. Szereti a törit, és feltűnt neki, hogy én is, szóval egyből megkedvelt. Csütörtökön volt E-business órám, ami itthon elég lightnak tűnik, de itt komolyan foglalkoznak vele, és az előadó szabályos vitákat rendez egy-egy téma körül. Amúgy itt én még előadáson nem voltam, mert itt, ami előadás, az is valójában szemináriumnak felel meg otthon, mert max 50-en vagyunk és a tanár kérdez. (Ezért kellene olvasni azt a bazi sok cikket,amit feladnak óráról órára)

Szerda este Gofrizás volt a szinten, mi a feltétet csináltuk az egyik sráccal, ami tulajdonképpen fagyott gyömölcsök cukorral való összeturmixolását jelentette. Ez olyan jól ment, hogy véletlen a fakanál egy részét is beleturmixoltuk a szószba, így evés közben kis fadarabok jelentek meg mindenki tányérja szélén.

Csütörtökön Viking múzeumben voltunk, ami valójában várostörténeti múzeum, és egy bank alagsorában van. Kicsi is, sárga is de legalább a mienk, mondanák itt, én pedig azt mondom, hogy nem baj, ennyi infó épp elég, és legalább belépő sincs. Csináltam egy rakás fényképet a rúnakőről és az északi Istenek leírásáról, meg a kis makettekről, szóval Mogorva úr házifeladatának egy részét már teljesítettem. Majd küldök képeket is neki, hátha van valami, ami még számára is újdonság.

Péntek este csendes volt, mert szombatra kocsmatúra volt betervezve.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petz.blog.hu/api/trackback/id/tr51932568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2009.02.10. 01:12:50

"Szereti a törit, és feltűnt neki, hogy én is, szóval egyből megkedvelt."

na valld be, hogy megmutattad neki anyud (vas)keresztjét, ő meg a Mannerheim-érdemrendjét, amit a szovjetek elleni harcban kapott a finn (szesz)testvérektől :)

Rynard 2009.02.10. 13:11:59

Jólvan, örülök, hogy tetszik a poén, az volt a cél, hogy nevessetek. 1 nagy rúnakő volt, meg némi magyarázat hozzá, de mindent dokumentáltam, no worries...
süti beállítások módosítása